Kenia is een schitterend land en wordt gezien als één van de bestbewaarde geheimen onder barista's. Keniaanse koffiebonen zijn namelijk van uitstekende kwaliteit.
Bonen uit Kenia zijn vaak erg zoet en krachtig van smaak. De nasmaak van een Keniaans kopje koffie is droog en wijnachtig. Een excellente proever herkent sporen van citroen, peper en zelfs bramen.Afname in oogst
Een groot voordeel van koffie uit Kenia is dat 70% van de Keniaanse koffie geproduceerd wordt door kleine boeren. Je proeft de individuele aandacht voor de boon. Er zijn momenteel 150.000 koffieboeren in Kenia, terwijl zes miljoen Kenianen (in)direct aan koffie geld verdienen. Helaas wordt er steeds meer koffie verbouwd in Kenia. In 1987/1988 was de oogst 130.000 ton, in 2011/2012 was deze veel lager: 40.000 ton. Dit kwam omdat er in de afgelopen decennia veel huizen en bedrijven zijn gebouwd op koffieplantages.
Kenia Masai Aa Top
Maar er is hoop. De laatste jaren groeien plantages in Kenia weer. En u kunt hieraan een steentje bijdragen door eerlijke koffie uit dit Afrikaanse land te kopen, zoals Kenia Masai Aa Top. Deze koffie is krachtig en zoet van smaak. Vraag een zak koffie aan om een te proeven.