Wanneer koffie wordt verwerkt, is de schil van de koffiebes meestal een bijproduct van het proces en wordt daardoor weggegooid bij het afval. In samenwerking met de Universiteit van Costa Rica heeft Ricardo Perez Barrantes de mogelijkheid om met behulp van moderne technologie en pasteurisatie food-grade cascara te maken, waar thee van kan worden getrokken! Op deze manier wordt een product wat normaal gesproken weg wordt gegooid toch nog gebruikt. 

 

Omdat wij deze cascara hebben ingekocht via een partij welke direct contact had met onze cascaraboer, hadden wij de mogelijkheid om Ricardo digitaal te ontmoeten! Wij vonden het natuurlijk ontzettend leuk om online eens een kijkje te nemen op de coffee farm van Ricardo. 

 

 

Cascara thee is fruitig, helder en bloemig, met smaken van cranberry, meloen en hibiscus. Daarnaast is Cascara is rijk aan antioxidanten. Cascara is zowel warm als koud heerlijk als thee. 

 

 

 

Producent: Ricardo Perez / Marvin & Felipe Barrantes

Regio: West Valley, Costa Rica

Variëteit: Caturra, Catuai, Villalobos

Proces: ontpulpt/gepasteuriseerd/gedehydrateerd

Hoogte: 1700 meter

 

Receptuur Cascara thee:

- Voeg 5 g van de cascara toe aan een theepot of French Press

- Giet 250 g heet water in de theepot of French Press en start je timer.

- Laat dit trekken gedurende 4-5 minuten.

- Roer na minuut 2 de thee twee keer door met een lepel.

- Serveer de thee uit, geniet er van!