Koffie Recepten met Siroop
Recept 1 - Kletskop koffie
INGREDIËNTEN:
- Il Doge café siroop
- Dubbele espresso
- Slagroom
- Kletskop
- Suikerpinda's
BEREIDEN:
1. Zet een dubbele espresso.
2. Voeg één shot Il Doge café siroop toe.
3. Top het af met een grote toef slagroom.
4. Garneer met een kletskop en suikerpinda's.
Recept 2 - Knabbel en 'Babbel'
INGREDIËNTEN:
- Il Doge hazelnoot siroop
- Espresso
- Warme volle melk
- Slagroom
- Nougatine
- Nougat
BEREIDEN:
1. Zet een enkele espresso.
2. Voeg één shot Il Doge hazelnoot siroop toe.
3. Schenk er warme volle melk bij tot de helft van het kopje.
4. Top het af met een grote toef slagroom.
5. Garneer met nougatine.
6. Serveer met een stukje nougat.
Recept 3 - Choc Choco
INGREDIËNTEN:
- Il Doge choco siroop
- Enkele espresso
- Warme volle melk
- Slagroom
- Chocolade bolletjes
- (Chocolade) pepernoten
BEREIDEN:
1. Zet een enkele espresso.
2. Voeg één shot Il Doge choco siroop toe.
3. Schenk er warme volle melk bij tot de helft van het kopje.
4. Top het af met een grote toef slagroom.
5. Garneer met chocolade bolletjes.
6. Serveer met (chocolade) pepernoten.
Recept 4 - Gingerbread latte
INGREDIËNTEN:
- Één shot gingerbread siroop
- Enkele espresso
- Warme melk
- (Chocolade) pepernoten
BEREIDEN:
1. Zet een enkele espresso.
2. Voeg één shot Il Doge gingerbread siroop toe.
3. Top het af met warme melk.
4. Serveer met (chocolade) pepernoten.
Recept 5 - Crunchy Caramel
INGREDIËNTEN:
- Il Doge caramel siroop
- Enkele espresso
- Warme melk
- Schuddebuikjes.
BEREIDEN:
1. Zet een enkele espresso.
2. Voeg één shot Il Doge caramel siroop toe.
3. Top het af met warme melk.
4. Garneer met schuddebuikjes.
Lentespecial: Double Espresso with Milk & Honey
INGREDIËNTEN:
- Il Doge Miele siroop
- Dubbele espresso
- Warme melk
- Honing
BEREIDEN:
1. Schenk een scheutje honing siroop in een XL cappuccino kop.
2. Voeg er vervolgens een dubbele espresso aan toe.
3. Schuim de warme melk op en schenk deze erbij.
4. Garneer de bovenkant eventueel met een beetje honing.
Zomerspecial: Double Espresso Coco on Ice
INGREDIËNTEN:
- Il Doge Cocco siroop
- Dubbele espresso
- Warme melk
- Honing
BEREIDEN:
1. Schenk een scheutje Kokossiroop in een glaasje.
2. Voeg een dubbele espresso toe.
3. Voeg veel ijsblokjes toe.
Zomerspecial: IJskoffie met koffiesiroop en veel ijs
INGREDIËNTEN:
- Il Doge Café siroop
- Enkele espresso
- Koude melk
- Ijsblokjes
- Tonic (optioneel)
BEREIDEN:
1. Doe veel ijs in een beker.
2. Schenk er koffiesiroop doorheen.
3. Voeg een enkele espresso toe.
4. Voeg tenslotte koude melk toe.
Tip: Vervang de koude melk met tonic.
Zomerspecial: Café Frappé
INGREDIËNTEN:
- Il Doge Café siroop
- Enkele espresso
- Koude melk
- Ijsblokjes
- Slagroom
BEREIDEN:
1. Doe veel ijs in een beker.
2. Schenk er koffiesiroop doorheen.
3. Voeg een enkele espresso toe.
4. Voeg de koude melk toe.
5. Top het af met een flinke dot slagroom en voila!
Zomerspecial: Carribean Frappé
INGREDIËNTEN:
- Il Doge Caribe siroop
- Enkele espresso
- Koude melk
- Ijsblokjes
- Slagroom
BEREIDEN:
1. Doe veel ijs in een beker.
2. Schenk er Caribe siroop doorheen.
3. Voeg een enkele espresso toe.
4. Voeg de koude melk toe.
5. Top het af met een flinke dot slagroom en voila!