Mocca d'Or is een A-merk koffieproduct uit Nederland. Ieder dag worden er ruim 2200 kg koffiebonen ambachtelijk geroosterd volgende het Slowroast principe in onze eigen branderij in Zwolle.
Het branden van de koffiebonen is een langzaam proces van ca. 15 minuten per 150 kg bonen. Bij andere koffiemerken worden de koffiebonen in ca. 4 minuten geroosterd, waardoor er smaak verloren gaat aan de koffiebonen. Door het Slowroast proces komen de smaak en de arome van de koffie perfect tot hun recht.
Koffiebonen van over de hele wereld
In onze branderij worden ongeveer 35 verschillende koffiebonen gebrand. Mocca d'Or importeert koffiebonen uit verschillende werelddelen, waaronder:
- Koffiebonen uit Zuid-Amerika
- Koffiebonen uit Midden-Amerika
- Koffiebonen uit Azië
- Koffiebonen uit Afrika
Hoe krijgt onze handel in koffiebonen vorm?
De ruwe koffiebonen komen in onze branderij binnen in een bes. De koffiebonen worden schoongemaakt en ontdaan van het vruchtvlees. Zijn ze helemaal schoon? Dan kunnen de bonen worden gebrand. Er zij twee type bonen, namelijk Robusta en Arabica bonen.
Voordat er grote hoeveelheden bonen worden gebrand, voeren we een proefsteek uit met 100 kg bonen. Tijdens de proefsteek wordt de kleur en de smaak van de bonen bepaald. De kleur van de bonen wordt gekenmerkt met een nummer. Met het toekennen van een nummer kan Mocca d'Or de kwaliteit van de bonen waarborgen.
Is het roosteringsproces klaar? Dan komen de koffiebonen in een grote zeef terecht, waar alle steentjes uit de koffiebonen gefilterd worden.
Handelen in koffiebonen?
Wilt u het merk Mocca d'Or ook aanbieden in uw speciaalzaak? Maak een afspraak via ons contactformulier. Onze koffiespecialisten komen graag eens langs voor een vrijblijvend gesprek.
Wilt u de koffiebonen van Mocca d'Or eens uitproberen? Bekijk ons assortiment en vraag een proefpakketje aan!