Afrika is het continent waar de lekkerste koffie - Arabica - is geboren. Volgens de legende ontdekte geitenherder Kaldi deze koffieplant in de negende eeuw, nadat hij merkte dat de geiten energie kregen van de koffiebessen. Stekjes van de koffieplant werden vervoerd naar andere landen, zoals Jemen, waar de koffieproductie in de twaalfde eeuw intensiveerde.

Vandaag de dag is Afrika een belangrijke speler als het gaat om de wereldwijde export van koffiebonen. Dit komt voornamelijk door Ethiopië. Dit land produceert jaarlijks 6,5 miljoen zakken koffie. Elke zak bevat 60 kilogram koffie. Dat is veel minder dan marktleider Brazilië (ruim 45 miljoen zakken), maar goed genoeg voor een plekje in de top 5. Daar komt nog eens bij dat Ethiopiërs goede kwaliteit koffie produceren.

Andere belangrijke Afrikaanse koffielanden met een productie van minstens 500.000 zakken koffie per jaar zijn Oeganda, Ivoorkust, Tanzania, Kenia, Kameroen en Kongo.

Bij Mocca d’Or zijn we fan van Afrikaanse koffiebonen. Eén van de favorieten is de Kenya Masai AA Top, een fruitige koffie uit Kenia. Krachtig en zoet van smaak. Een andere topper is de lichtzoete koffie Ethiopia Sidamo. Een heerlijke melange van Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse en Aziatische bonen is Café Inverno, een winterkoffie. Desert is een smaakvolle snelfilterkoffie van Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse bonen. Iets zoeter is de melange Café Molla.

Proeven? Maak een afspraak met een adviseur van Mocca d’Or of vraag een gratis proefzak Afrikaanse koffie aan