Deze Kenia AA betreft een single origin koffie en bestaat voor 100% uit Arabica bonen.

Smaak: fruitig & zacht

Nuances: zwarte bes en pure chocolade

Geschikt voor: alle zetmethoden 

Land : Kenia

Regio : Centraal Kenia

Hoogte : 1500 - 1800 meter 

Oogst : Oktober - December

Proces : Washed

 

 

Ligging 

Centraal Kenia ook wel de Centrale hooglanden genoemd. Kenmerkt zich voornamelijk aan Nairobi de hoofdstad van Kenia, de prachtige parken en reservaten en niet te vergeten de hoogste berg van Kenia de Mount Kenia.

Het gebied rondom de Mount Kenia is zeer vruchtbaar en heeft een goed klimaat met gemiddelde temperaturen van 23°C. Hier zijn meerdere koffieplantages te vinden bijv. in Kirinyaga, Nyeri, Embu en Meru.

Het Afrikaanse land Kenia beschikt over vele kleine koffieplantages. De boeren kunnen de koffie aanbieden bij een speciale veiling. In Kenia is namelijk door de overheid een speciale veiling opgericht die ervoor zorgt dat er een redelijke prijs voor goede kwaliteit koffie wordt betaald. Door dit systeem wordt een hoge kwaliteit Arabica koffie behouden.

 

De 'washed' verwerkingsmethode  

De koffieplanten variëteiten die hier gebruikt worden zijn de SL 28, SL 34, K7. De rijpe koffiebessen worden met de hand geoogst maar zowel handmatig als machinaal gesorteerd. De gewassen koffie wordt in de zon gedroogd op Afrikaanse droogbedden.

Deze gewassen koffie is een 100% Arabica uit Centraal Kenia. De koffie wordt geoogst van oktober tot december en van mei tot juli en groeit op een hoogte van 1500 - 1850 meter. De Kenya AA Masai is honingzoet van smaak met nuances van zwarte bessen en een lichte chocolade bitter.